فرض کنید شما کارهای هستید در یک موسسهی فرهنگی و قرار میشود یک خانهی تاریخی را بازسازی کنند و بدهند به شما که هم دفتر موسسهتان را آنجا مستقر کنید و هم زیر زمینش را تبدیل کنید به یک موزه مرتبط با فعالیتتان. قاعدتا باید کنار ورودی آن خانهی تاریخی تابلویی نصب شود که هم نشان بدهد که شما آنجا مستقرید و هم نامی از موزهتان برده باشد.
حالا برای این که دوباره یادتان بیفتد مسوولان موسسههای فرهنگی قبل از انقلاب چقدر با مسوولان همان موسسههای فرهنگی بعد از انقلاب فرق داشتهاند، نگاهی کنید به سردر نارنجستان قوام:
آن دو کاشیکاری آبی سمت چپ و راست، تابلوهای قبل از انقلاب اند و آن تابلوی فلزی بالای سقف را بعد از انقلاب ساختهاند؛ قاعدتا بعد از سال ۱۳۷۹ چون تا قبل از آن اسم وزارت علوم، وزارت فرهنگ و آموزش عالی بوده است.
آدم با خودش فکر میکند قبل از انقلابیها از خودشان پرسیدهاند که چکار کنیم که تابلوی موسسهی آسیایی به عمارت نارنجستان بیاید و عقلشان را روی هم ریختهاند و با اهلش مشورت کردهاند و حاصلش شده کاشیکاریهایی که در نگاه اول اصلا متوجه نمیشوید مال خود عمارت نیست و بعدا الحاق شده است.
بعد از انقلابیها اما احتمالا یکی نامه زده که «نظر به ضرورت اطلاع رسانی به بازدیدکنندگان عزیز در اسرع وقت نسبت به نصب تابلو اقدام مقتضی به عمل آید» و نامه چند دور چرخیده و چند سری پاراف شده و آخر سر یکی از تابلوسازهای همان دور و بر را گیر آوردهاند و یک چیز قناسی شبیه به همهی تابلوهای کج و معوجی که توی همهی خیابانها بالای سر همهی قصابیها و بقالیها و کلهپزیها و سمساریها میبینیم بالای در نارنجستان قوام هم نصب شده.
اما ضایعتر از تابلوی سردر، آنی است که توی حیاط نزدیک ورودی موزه گذاشتهاند. این یکی را حدس میزنم به تابلوساز مربوطه گفتهاند متناش را هم خودت انتخاب کن واو هم کلی سرش را خارانده و تفکر کرده و به این نتیجه رسیده که بنویسد «موزهی اشیاء عتیقه»! نوبر اسم است به خدا!
دانشگاه شیراز قبل از انقلاب اسمش «دانشگاه پهلوی» بوده و موزهی نارنجستان هم بوده «موزه شهرام». کلا البته محمد رضا پهلوی خیلی خودشیفتگی داشته که هر چه ساخته یک شاهی، شهبانویی، شازدهای چیزی به اسمش چسبانده و نگاهی هم به دست پدرش نکرده که اینهمه چیزهای مهمتر و زیربناییتر ساخت و اسم خودش و کس و کارش را روی هیچکدامشان نگذاشت. ولی منظورم از یادآوری اسمهای قدیمی این بود که به کاشیها از نزدیک نگاه کنید و ببینید چطور اصلاح شدهاند.
در نوشتهی فارسی:
و انگلیسی:
بسیار عالی دستتان درد نکند متشکرم
با سلام و درود
بعد از مدت ها دیده به دیدار نوشته هایتان روشن شد .
با سلام & از طریق دوستی با سایت شما آشنا شدم & مطلب جالبی بود . خوشحال می شوم سری به وبلاگم بزنید .
سلام علي جان عزيز رفيق روزهاي خوش زندگي
علي جون همه رو گفتي الا اون نوشته اي كه به خط فوق نستعليق نگاشته شده.
درست پايين سمت چپ اولين عكس اين صفحه و درست بالاي سر اون gamjei.com خودت .
( يا حسين )
راستي آقاي فلاني هم كه گير بودن قعلا رهايش كرده اند.
فعلا يه ساختمون برداشتم 24 واحدي واسه كابينت زدن كه سرم خيلي شلوغه، وقت كردم برم پارسه حتما عكسي از خود و فلاني مي اندازيم و برايت ايميل ميكنم.
سلام خانوم بچه ها رو هم برسونيد
دوست دار شما شهرام
آها داشت يادم ميرفت كه اگه فارسي واني هستيد رفته روي ماهواره يوروبيرد 9 و در فركانس 11727***27500****ورتيكال نقل مكان كرده.
پيروز باشيد
میشه درمورد داستان تخت ابونصر توی کتاب سگ ولگرد صادق هدایت توضیح بدین ؟
تاریخچه موسسه آسیا:
http://www.iranica.com/articles/asia-institute-the-1
اگر مثل گذشته هاي دور هر كس و ناكسي نمي توانست برود دكترا بگيرد و بشود رييس فلان اداره ميراث فرهنگي و … آنوقت اين آدمهاي بي سليقه بر مسند رياست ميراث فرهنگي و … تكيه نمي زدند. محدوديت درس خواندن براي همه ي باز بودن راههاي پول در آوردن بدون دكترا گرفتن ، جلوي اين بي سليقگي ها را خواهد گرفت.
حتما از اين نوع خرابكاري ها در جاهاي ديگر هم ديديد. نمونه هاي وحشتناكي از تخريب ظاهر ابنيه تاريخي در اصفهان انجام شده و مي شه.
فک کن الان به کی می گی زبان پهلوی ( منظوزم مردم عادیه ) میگه ممدرضا شاه به این زبان حرف می زده !!!!!!!!